Newborn

Je kindje is maar zo kort zò klein… Ja iedereen zegt het tegen je. Maar zodra je baby geboren wordt zul je merken dat veel cliché’s blijken te kloppen. Daarom is het zo fijn om een newborn fotoshoot te doen in het comfort van jouw eigen huis. Zo maak je de herinnering aan die eerste weken voor altijd tastbaar. Als ervaren newbornfotograaf neem ik de tijd om de prille babytijd van jullie kindje samen met jullie vast te leggen.
Lees alle praktische informatie rondom een newbornshoot hieronder of neem meteen contact met me op.

Veel gestelde vragen

Wanneer moet ik een newbornshoot plannen?

Een newborn fotosessie boek je al terwijl je nog zwanger bent. We hebben altijd even een (online) kennismakingsgesprek waarin we elkaar al een beetje leren kennen. Jullie kunnen dan je wensen doorgeven en ik kan mijn werkwijze toelichten. Hoewel we natuurlijk niet precies weten wanneer je kindje geboren wordt, hou ik in die periode plekken vrij in mijn agenda.

Omdat je kindje maar zo kort ‘echt klein’ is, plannen we de newborn shoot binnen 3 weken na de geboorte. Soms zelfs nog tijdens de kraamweek. Het is natuurlijk geen probleem als jouw kindje al wat ouder is! Ook dan kunnen we prachtige foto’s maken.

Waar gaan we de foto’s maken?

De fotoshoot vindt meestal plaats in het comfort en de rust van jullie eigen huis. In een enkel geval kunnen we ook een mooie locatie buiten zoeken, mits jullie je daar goed genoeg voor voelen en het weer meewerkt! Zie HIER een voorbeeld van een newbornshoot in de buitenlucht.

Als de shoot thuis plaatsvindt, kom ik naar jullie toe en leg je vast terwijl je met je kindje knuffelt, je kindje voedt en verzorgt. Tijdens de fotoshoot nemen we de tijd. Je kindje is nog klein en houdt er echt geen rekening mee dat er toevallig een fotograaf aanwezig is.

Werkwijze

Ik leg de nadruk op hoe jullie ècht zijn. Jullie hoeven nauwelijks tot niet te poseren, ik geef hooguit wat kleine aanwijzingen om ervoor te zorgen dat ik de mooiste momenten kan fotograferen. Een ontspannen en ongedwongen ervaring.

Voordat de newborn shoot plaatsvindt, krijg je van mij de infobrochure ‘newborn lifestyle fotoshoot’ waarin je kunt lezen wat je mag verwachten, wat we precies doen en wat ik je aanraad om te doen vóórdat we gaan fotograferen.


Portfolio newborn