newborn fotoshoot baby fotografie voetjes

Newbornshoot: veel gestelde vragen

In deze blog geef ik antwoord op de meest gestelde vragen die klanten hebben over een newbornshoot! Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur me een bericht via het contactformulier of DM me via instagram, dan kan ik je antwoord geven op jouw vraag.

Hoe oud moet mijn baby zijn voor een newbornshoot?

Meestal kom ik voor de newbornshoot langs als je kindje tussen de 0 – 3 weken oud is. Uiteraard gaat dit in afstemming met jou en met hoe je je voelt.

Waar vindt de newbornshoot plaats?

Na de geboorte van je kindje is het zo heerlijk om te kunnen ‘cocoonen’ en niet de deur uit te hoeven gaan. Daarom kom ik lekker naar je toe voor de newborn shoot! De shoot vindt plaats in jullie huis; de woonkamer, babykamer, jullie slaapkamer of waar jij dan ook jouw voorkeur hebt.

Mijn huis is niet fotogeniek, kan ik ook naar jou toe komen?

Het is me werkelijk nog nooit overkomen dat ik in een huis kwam waar ik géén mooie foto’s kon maken. De nadruk van de newborn shoot ligt op het samen zijn, knusheid, warmte en nabijheid. Niet op jouw interieur en hoe jouw huis er verder uit ziet. Wel krijg je van tevoren een brochure toegestuurd met daarin allerlei tips en adviezen over hoe je je kunt voorbereiden op de newbornshoot.

Wat kost een newbornshoot?

De huidige tarieven voor een newbornshoot kun je HIER vinden.

Hoe lang duurt een newbornshoot?

De shoot duurt gemiddeld 2 tot 2,5 uur. Dit heeft te maken met dat de baby geen rekening houdt met dat er een fotograaf op bezoek komt. Ik heb op deze manier voldoende tijd om mee te bewegen met wat jij en je kindje nodig hebben. Daarnaast leg ik zoveel mogelijk voor jullie vast, het voeden, het verschonen, knuffelen…

Wat moet ik doen als mijn kindje onrustig blijkt te zijn tijdens de shoot?

Zoals hierboven staat beschreven duurt de shoot ruim 2 tot 2,5 uur. Dit is voldoende tijd om, ook tussen de onrustige momenten door, foto’s te maken.

Welke kleding trekken we aan tijdens de newbornshoot?

Na ons kennismakingsgesprek (dat plaatsvindt nadat je je aanvraag hebt gedaan), stuur ik je een brochure met kledingadvies voor tijdens de fotoshoot. Daarnaast is het ook mogelijk om iets te dragen uit mijn client closet. Het gaat erom dat jullie je ontspannen en comfortabel voelen.