Workshop

Fotograferen met daglicht

Fotograferen met daglicht

Ben je (beginnend) fotograaf en vindt je het lastig om je belichting goed te hebben tijdens een fotoshoot? 
Ben je (nog) niet toe aan werken met flits of studio belichting maar wil je wèl het beste uit je foto’s halen?
Dan is de workshop ‘Fotograferen met daglicht’  iets voor jou!
In mijn werk als fotograaf kom ik op veel plekken, vaak ook bij mijn klanten thuis, en moet ik werken met uitdagende lichtomstandigheden. Inmiddels ben ik hier ervaren in en weet ik precies hoe ik het daglicht wat door een raam naar binnen valt optimaal kan gebruiken. 
In deze workshop ga ik dat aan jou leren!


Eerstvolgende workshop:

Zondag 13 oktober
11:00 – 15:30
Beek Ubbergen (bij Nijmegen)
€225,-

Weten hoe je met licht, jouw camera én jouw klanten omgaat, is essentiële kennis voor iedereen voor wie fotografie méér dan een hobby is!

Het klinkt zo simpel. Fotograferen met daglicht. Iedere fotograaf begint hier natuurlijk ook mee. Want; gemakkelijker dan meteen een hele kostbare studio set aan te schaffen.
Er zijn veel dingen die je kunt doen met daglicht. Juist als je graag binnen fotografeert, bij mensen thuis of een daglichtstudio, kun je daglicht optimaal inzetten voor het mooiste resultaat. Het kan een uitdaging zijn om te werken met de felle zon die naar binnen valt. Of juist het gebrek aan licht op een donkere dag.
In de workshop Fotograferen met daglicht leer ik jou hoe je ècht kunt kijken naar licht, lichtval en wat licht doet op een gezicht. Daarnaast gaan we ook aan de slag met jouw camera instellingen, hoe je het daglicht kunt manipuleren zodat het doet wat jij wil èn ga je oefenen met een model.Hoi,

ik ben Lieke. Fotograaf in hart en nieren. Sinds 2011 mag ik mijzelf zelfs officieel vakfotograaf noemen, na het afstuderen aan de Fotovakschool.
Hoewel het al even geleden is, herinner ik mij de onzekerheid nog goed. Ik wist mijn camera instellingen niet, en tijdens een shoot kon ik daar enorm mee staan klungelen. Inmiddels ben ik ervaren en bedien ik mijn camera met gemak! Ik heb geleerd hoe de foto’s in mijn hoofd, werkelijkheid (en soms zelfs nog beter) werden!
In mijn werk als fotograaf wil ik alle ruimte hebben om in contact te staan met mijn klanten, en niet teveel hoeven nadenken over mijn instellingen. Met liefde geef ik mijn kennis door aan iedereen die blij wordt van fotografie!


Herken je dit?

– Je merkt dat je meer uit jouw foto’s zou willen halen dan dat je nu doet.
– Je fotografeert regelmatig mensen, maar je stoeit met het (dag)licht en wil meer inzicht in hoe licht werkt.
– Je slaat dicht tijdens een shoot en weet niet hoe je jouw klant op een ontspannen manier kunt aansturen.
– Je wil verder groeien als fotograaf.

Als je een of meerdere punten herkent, dan is deze workshop écht iets voor jou! Twijfel je? Vraag vrijblijvend informatie aan!


Wat ga je leren tijdens de workshop Fotograferen met daglicht?

Tijdens een bijeenkomst van ongeveer 4-5 uur, op een mooie locatie, leer ik je een heleboel, zodat je verder gaat kijken dan alleen maar jouw camera instellingen en je bewust wordt van de werking van licht. In deze workshop komt aan bod:

– Kijken naar licht, waar komt het vandaan wat doet het met mijn onderwerp?
– Wat doe ik als het zonnig is of juist heel donker buiten?
– Hoe beslis ik welke instellingen in mijn camera het meest optimaal zijn voor de foto die ik wil maken?
– Wat kan ik doen om het bestaande licht optimaal in te zetten?
– Hoe stuur ik mijn klant / model aan en het fotograferen van een model.
– Je gaat met portfolio werk naar huis én je ontmoet andere creatievelingen die meer willen leren over licht!


Video impressie workshop “Fotograferen met daglicht”